COLD STEEL 10" Šéfkuchársky nôž (Commercial Series)
Kód: 20VCBZSúvisiaci tovar
Podrobný popis
Šéfkuchárske nože sú určené na krájanie a plátkovanie mäsa, rýb, ovocia a zeleniny. Sú väčšie, ťažšie a lepšie sedia pri krájaní na špičke. Sú všeobecne na univerzálne použitie.
Kuchynské nože Commercial Series je séria továrensky vyrábaných kuchynských nožov, ktoré navrhol prezident Cold Steel, Lynn C. Thompson. Nože, s extrémne leštenou čepeľou majú slúžiť na prácu od bitúnkov a mäsiarov, komerčných kuchýň a kuchárov až po lovcov a rybárov alebo domácu kuchyňu. Čepele nožov sú vyrobené z nemeckej ocele 4116. Táto oceľ je nerezová a ľahko sa brusom obnovuje ostrie. Rukoväť má vyrobenú z dvoch materiálov. Podkladovú časť rukoväte tvorí pevnostný polypropylén, ktorý dodáva nožu tvar a výborné pevnostné vlastnosti a povrch je potiahnutý mäkkým a pružným umelým polymérom s označením Kray-Ex, aby sa rukoväť nešmýkala.
Ako sa správne správať k nožu na mäso?
Nože umyvajte vždy ručne. Horúca voda a vodná para z umývačky nožom škodí. Po použití ich umyte pod tečúcu vodu a utrite. Nenechávajte ich mokré.
Vždy nože ukladajte do stojanov alebo puzdier. Do stojana ich zasúvajte ostrím nahor, aby sa netupili. Nikdy nože nevkladajte voľne do zásuvky s ostatnými nožmi alebo iným kovovým náradím.
Vždy pri práci používajte dosky z mäkkých materiálov, ako je drevo alebo plast. Porcelánové taniere, sklo alebo umelý či prírodný kameň sú nevhodné.
Pravidelne musíte nože brúsiť, tupé nože môžu byť nebezpečné. Nože môžete naostriť ocieľkou, ostričom na nože, alebo použiť brúsny kameň. Po použití brúsneho kameňa je potrebné ostrie porovnať na koženom páse, čí ocieľkou. Ideálne je využiť aspoň raz do roka služby profesionálneho brusiča.
Dodatočné parametre
Kategória: | Hladké ostrie |
---|---|
Hrúbka čepele: | 2,75 |
Materiál rukoväte: | Long Kray-Ex™ |
Materiál púzdra: | No |
Hmotnosť: | 206,95 |
Dĺžka čepele: | 252 |
Celková veľkosť: | 384 |
Dĺžka rukoväte: | 132 |
Oceľ: | 4116SS |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Cold Steel vyrába pevné, silné a veľmi odolné nože. Špecializujú sa na navrhovanie a vývoj dýk, taktických nožov, survival nožov a outdoorových nožov, loveckých nožov, vreckových EDC nožov, mačiet, tomahavkov a iných produktov na sebaobranu.
Spoločnosť Cold Steel Inc. bola založená v roku 1980 s cieľom vyrábať najsilnejšie a najostrejšie nože v tomto odvetví. Táto misia priniesla inovácie, ktoré odvtedy prijali takmer všetci ostatní výrobcovia nožov v USA, vrátane rukovätí Kraton, štýlov čepelí tanto a nových ocelí pre výrobu čepelí. Spoločnosť Cold Steel vyvinula všeobecne uznávaný zámok Tri-Ad: podľa samotnej spoločnosti je to najbezpečnejší a najsilnejší systém pre zatváracie nože.
Vyrobiť odolný nôž, ktorý si udrží ostrie, nie je ľahká úloha. Ultra ostré čepele s vysokým obsahom uhlíka sú krehké a ľahko sa poškodia, zatiaľ čo silnejšie nože s nízkym obsahom uhlíka nedokážu udržať ostrie. S nožom Cold Steel však získate to najlepšie z oboch svetov. Inovatívna výrobná technika Cold Steel tvorí jedinečnú čepeľ známu po celom svete pre svoju ostrosť a odolnosť. Vložením ocele s vysokým obsahom uhlíka medzi dve vrstvy pevnejšieho materiálu s nízkym obsahom uhlíka je spoločnosť Cold Steel schopná vyrobiť čepeľ, ktorá zostane ostrá a bez poškodenia, ktoré utrpia iné nože.
Nože a zbrane Cold Steel si získali určitú obľubu aj v Hollywoode. Fanúšikovia značky spoznajú ich zbrane v televíznych reláciách a filmoch ako The Walking Dead, The Expendables a The Chronicles of Riddick – aby sme vymenovali aspoň niektoré.